Nagyon jó és boldog érzés anyának lenni. Igyekszünk is mindent megtenni annak érdekében, hogy jó anyák legyünk. Elolvasunk jó néhány nevelési könyvet, különböző foglalkozásokra hordjuk csemeténket és gyakran háttérbe szorítjuk a saját kívánságainkat, hogy megadjuk mindazt, amire szüksége van, vagy legalábbis úgy gondoljuk, hogy szüksége van a gyermekünknek. De sajnos hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy emellett nőként, feleségként és társként is jelen vagyunk.

Mire van szükségünk?

Ahhoz, hogy megfelelő legyen a kapcsolatod, egyedül is jól kell érezni magad. Szükség van egy egészséges önbizalomra is, ami támogatni fog abban is, hogy megfelelően nőies tudj lenni. Ez pedig a kihat arra is, hogy elég vonzó legyél a párodnak sok év és több gyerek után is. Ezért ha úgy érzed, hogy van még mit javítani ezen a téren, akkor érdemes elkezdeni fejleszteni ezt a területet.

Nagyon fontos a megfelelő önértékelés az élet minden területén, a megfelelő párkapcsolathoz azonban elengedhetetlen.

Miért baj, ha nincs elég önbizalmunk?

Az önbizalom hiányos ember hagyja magát kihasználni, lenézni és irányítani. Az akaratát sem tudja érvényesíteni. Hagyja magát befolyásolni. Ezért sokszor kapcsolatról kapcsolatra jár, remélve, hogy a következő jobb lesz. de általában nem lesz jobb, amíg nem sikerül javítani az önbizalmán.

Sok esetben olyan emberek vannak körülöttük, akik elnyomják őket.

Nagyon gyakran magányosak is, mivel már nem akar több megaláztatást elszenvedni, így kerüli az embereket. Depresszió is előfordulhat.

A nagyon önbizalom hiányos emberek nem tudnak elintézni egy csomó dolgot. Úgy érzik, meghaladja a képességeiket.

Nem érik el a céljaikat sem általában, kevésbé sikeresek az életben.

Ha szeretnél fejlődni ebben, akkor ajánlom figyelmedbe az Nőiesség és önbizalom online kurzusomat.

Mit tehetünk magunkért?

Fontos, hogy ne csak anyaként, hanem nőként is ki tudjunk teljesedni.
ha eddig nem tettük volna, akkor kezdjünk odafigyelni magunkra. A nőies viselkedésre, az öltözködésre és általában a kinézetre.

De emellett el is kell fogadni magunkat. Ne másokhoz mérd magad.        

A lehetőségeikhez és az adottságainkhoz mérten igyekezzünk a legjobbat kihozni magunkból.

A kinézetünk mellett ne hanyagoljuk el a lelki jóllétünket. Érdemes rendszeresen szánni magunkra is időt. Ha nem vagyunk jó állapotban, akkor nem vagyunk képesek másoknak sem adni. A legfontosabb tehát, hogy törődj magaddal!
A nőkre, anyákra sokszor nagy teher hárul. Meg szeretnénk felelni anyaként, feleségként,a munkahelyünkön, csak hogy a legfontosabbakat említsem.

Ha nem vagyunk  feltöltődve, nem fordítunk elegendő időt magunkra, akkor kimerülünk és nem fogunk tudni adni. Ezáltal a család jólléte, békéje is veszélybe kerül.
Ez nem önzés, hanem éppen ezzel teszel legtöbben a családért. Ez egy tudatos döntés, hogy olyan állapotban legyünk, amikor képesek vagyunk másokért tenni.

Minden anyának feltétlen szüksége van az énidőre. A kívánatos az lenne, ha napi fél óra jutna arra, hogy csak azzal foglalkozzunk, ami nekünk jólesik. Lehet ez bármi, ami kikapcsol, amiben örömünket leljük.

Ha kellőképpen odafigyelünk magunkra, akkor tud majd a párunk is megfelelő figyelmet kapni tőlünk, ami megalapozza, hogy tartós legyen a kapcsolatunk.

Nagy öröm ugyan egy gyermek, de nem fogjuk boldognak érezni magunk, ha elveszítjük esetleg a párunk a nem megfelelő hozzáállásunkkal.

A társunknak is kijár a figyelem és a törődés. A kihívás az, hogy meg kell találni az időt is rá.

Sokszor elveszve érezzük magunkat, annyi a teendőnk, úgy gondolhatjuk, egy felnőttre már kevesebb idő is elég, van más fontosabb is.
de ez nem így van. Minden számunkra fontos dologra kell időt szánni.

Nem állítom, hogy ez mindig könnyű, de jó tervezéssel, szervezéssel megoldható.

Ha nem megy egyedül, huzamosabb időn keresztül nem sikerül megoldani, hogy a gyerek(ek)re, párodra, és minden számodra fontos dologra jusson idő, akkor segítség lehet a Tervezzünk együtt programom, ahol közösen kialakítjuk a számodra legjobb időbeosztást és segítek megtalálni, hogy hol tudsz időt nyerni.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük