Menjünk vagy ne menjünk?

Itt a nyár, egyre inkább gondolunk arra, hogy jó lenne valahová elmenni, mert szükségünk lenne egy kis kikapcsolódásra. Na de jó lesz-e az nekünk vagy a kicsinek?

Mert persze nyaralni jó, de az egyik szemünk úgyis a kicsin lesz. Lehet, hogy nem lesz egy nyugodt percünk sem?
Aztán annyi mindent kell összepakolni, hogy minden szükséges (és kevésbé szükséges) dolog kéznél legyen, hogy ehhez már semmi kedvünk.
Hogy fogja tűrni az utazást és az idegen környezetet? Megannyi kérdés felmerülhet és elbizonytalaníthat bennünket.
De ne hagyjuk, hogy elbizonytalanítson. Mert igenis jó dolog nyaralni, még akár egy csecsemővel is. Persze nagyfokú rugalmasság szükséges hozzá, de megéri elmenni.

Sokkal érdekesebb és izgalmasabb lehet a nyaralás gyerekkel, mint nélküle. Annyi sok vicces helyzet adódhat. A mai napig felidézünk pillanatokat a nyaralásokból.

Tudom, egy édesanyának a nyaralás alatt is vannak feladatai. Teljesen nem tudja magát elengedni, de ezzekel együtt is jól érezhetjük magunkat. Vegyük egy kicsit lazábbra, mint máskor. Ne bosszankodjunk, ha lefagyizta a pólóját, ha sáros lett vagy bármi más apróság történt a gyerekkel. Ha a biztonságára figyelünk, a többit nyugodtan engedjük el.

Az is egy opció, hogy baráti családdal közösen szervezzük meg a nyaralást, ahol szintén van kisgyerek. Így felváltva felügyelhetünk a gyerekekre, nem kell minden pillanatban készenlétben lenni.

Hová menjünk?

Semmikép nem érdemes túl hosszú utat tervezni, mert a gyerkőcnek és nekünk is fárasztó lesz. Az út hossza igazodjon ahhoz az időtartamhoz, amit képes elviselni a gyerekünk. nyilván ez függ az életkortól is.

Többféle szállástípus közül választhatunk, de vegyük figyelembe, hogy nekünk mi felel meg legjobban. Nyilván a pénztárcánk vastagsága is megszabja, hogy hova mehetünk, de más szempontokat is érdemes figyelmbe venni.

Mikor mi utaztunk a gyerekekkel, akkor szerettünk másoktól függetlenek lenni, ezért apartmant, de inkább kulcsos házat válsztottunk. Mert nem tudtuk csendben tartani őket, mert előfordult, hogy kilöttyentettek valamit, beszaladtak sáros cipővel, stb. Így legalább nem izgattuk magunkat az apróbb dolgok miatt. Se minket nem zavartak, se mi nem zavartunk másokat.
Egy szállodában, bár teljesebb a szolgáltatás, de ez nem így lett volna. ezen kívül egy kulcsos háznak általában van kertje is, ahol nagyon jól elvoltak, mi pedig pihenhettünk. Már amikor ott voltunk, mert általában nagyokat kirándultunk a környéken.

Mi igyekeztünk úgy szervezni, hogy kicsiny kis országunkból a legtöbbet megismerhessék. Szinte minden hegységben jártunk és sok nagyvárossal, meg kissebbel is megismerkedtünk. Nagyon sok várat megnéztünk, hegycsúcsokról gyönyörködtünk a tájban.
Mi mentünk egészen kis gyerekkel is, volt hogy hordózóban vittük az éppen legkisebbet.

De nem mindenkinek ez a jó. Van, aki inkább a vízpartot szereti vagy a szálloda kényelmét. Kipróbálhatunk többfélét, aztán eldönthetjük, hogy nekünk mi a jó.

Mit vigyünk magunkkal?

Gondoljuk át jól, hogy valóban mire lesz szükségünk. Ruhákból érdemes kicsit többet vinni egy kisgyereknek, mert úgyis mindig történik vele valami. Néhány kedvenc játék, megszokott dolog jó jöhet, hogy az új helyen legyen valami ismerős. Ha alváshoz van valamilyen tárgy, pl. kendő, kispárna, maci vagy cumi, arra különösen figyeljünk, hogy ne maradjon otthon.
Ha bilit használ, azt is érdemes betenni. Ezenkívül a megszokott fürdető, kenőcs, törlőkendő se maradjon ki. Egy elsősegély csomagot is célszerű összeállítani, melyben legyen lázcsillapító, néhány kötszer (a térd lehorzsolása szinte elkerülhetetlen), kullancskiszedő, bőrfertőtlenítő.

Mivel tényleg rengeteg dolgot össze kell szednünk, jó előre kezdjünk csomagolni, ne hagyjuk az utolsó percre, mert akkor könnyebben kimarad valami, kapkodunk, stresszesek leszünk. Nem annyira jó így nekiindulni egy nyaralásnak.
Ha pedig mégis kimaradt valami, ne idegeskedjünk, inkább próbáljuk higgadtan megoldani a helyzetet.

Érezzük jól magunkat

Elindulás után pedig már csak a jó dolgokra figyeljünk, engedjük el a zavaró dolgokat. Együtt a család, örüljünk neki, és örüljünk mindannak amit láthatunk, amit átélhetünk.
Ne hagyjuk, hogy apró dolgok felbosszantsanak, inkább vegyünk észre minden szépet és jót!


0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük